mamaplus

Decizie oficială: Certificatele anti-COVID-19 eliberate în Moldova vor fi recunoscute în UE

-
//
15.11.2021

Comisia Europeană a emis astăzi, 15 noiembrie, o decizie prin care certificatele anti-COVID-19 emise în Moldova devin echivalente cu certificatele digitale COVID din Uniunea Europeană.

Prin urmare, certificatele eliberate în țara noastră vor fi acceptate în țările UE în aceleași condiții ca certificatele digitale emise de UE. În același timp, Moldova va accepta certificatul digital COVID al UE pentru călătoriile în țara noastră.

Conform deciziei, certificatul COVID include următoarele: certificatul de vaccinare anti-COVID-19, testele la COVID-19 și certificatele de recuperare (care confirmă că ai trecut prin boală). Certificatul digital COVID-19 îl poți descărca AICI!

Decizia va intra în vigoare începând cu data de 16 noiembrie 2021 și se referă nu doar la Republica Moldova, ci și la certificatele emise de Georgia, Noua Zeelandă și Serbia.

„Sunt încântat să văd că numărul de țări care doresc să adere la sistemul UE continuă să crească. Prin deciziile de astăzi, 49 de țări și teritorii de pe cinci continente sunt conectate la sistemul UE de certificat digital COVID”, a declarat Comisarul pentru Justiție, Didier Reynders.