mamaplus

DECIS! Din 1 septembrie carantina de 14 zile la revenirea în țară nu va mai fi obligatorie pentru unii cetățeni moldoveni

-
//
21.08.2020

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis astăzi să fie anulată obligativitatea carantinei de 14 zile pentru persoanele care vin în R. Moldova din „zonele verzi” de risc de infectare cu COVID – 19. Această măsură va întra în vigoare abia pe 1 septembrie curent, a anunțat astăzi premierul Ion Chicu.

„Comisia a decis să modifice regimul de autoizolare. Astfel, de la 1 septembrie este exclusă obligativitatea regimului de autoizolare pentru cetățenii care revin din zonele verzi. Este asemenea listă, care va fi actualizată săptămânal de Ministerul Sănătății”, a spus premierul Chicu.

De asemenea, prim-ministrul a îndemnat cetățenii moldoveni să se adapteze noilor realități, deoarece COVID-ul va fi printre noi o perioadă mai lungă.

„Astfel, s-a decis ca de la 1 septembrie să fie reluat procesul educațional în instituțiile preșcolare și învățământ general. Doar că la 1 septembrie este interzis de a organiza careuri solemne, indiferent că e vorba de mai puțin de 50 de persoane sau mai mult de 50 de persoane. S-a mai stabilit că universitățile din R. Moldova nu vor începe anul de învățământ pe 1 septembrie, dar mai târziu”, a adăugat Ion Chicu.