mamaplus

De Paști vom sărbători în cercuri restrânse, iar de Paștile Blajinilor cimitirele vor fi închise

-
//
05.04.2021

Și în acest an cimitirele din capitală vor fi închise de Paștile Blajinilor, iar cei răposați vor fi pomeniți acasă. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei Ion Ceban. Măsura este luată în contextul situației pandemice grave.

„În curând vom lua decizia referitoare la sărbătorirea Paștelui și Paștelui Blajinilor. Cel mai probabil și în acest an vom rămâne să sărbătorim în cercuri restrânse, cu famailia și părinții, nu neapărat vom merge în cercuri mari, iar după miezul nopții nu ne vom afla pe străzi. De Paștele Blajinilor vom pomeni, și în acest an, pe cei răposați în afara cimitirelor și, de preferință, acasă. Știu că este dureros și că în ultimul an am pierdut mulți oameni dragi și apropiați, dar cel mai bine este ca să nu ne supunem riscului pentru ca apoi să reușim să revenim la o viață normală”, a anunțat edilul capitalei.

Și anul trecut, în zilele în care credincioșii din Republica Moldova și-au comemorat rudele decedate, în cimitire accesul persoanelor a fost interzis.