De Maslenița, în Moldova se prevede să fie atins un nou record mondial

De Maslenița, în Moldova se prevede să fie atins un nou record mondial

-
//
21.02.2015

La 22 februarie, în cadrul sărbătorii Maslenița, pe Piața Marii Adunări Naționale își va prezenta programul exclusiv „cel mai puternic om din Moldova” - Rodion Sucman, de 5 ori campion al Moldovei la powerlifting, de trei ori campion al ţării la Strongman şi medaliat cu argint al Cupei Mondiale la mas-wrestling.

De Maslenița, în Moldova se prevede să fie atins un nou record mondial

În cadrul Programului „Puterea voinicească a poporului”, Rodion Sucman își va demonstra abilitățile – va răsuci cratițe, va rupe lanțuri și fiare, va umfla un termofor de cauciuc pînă la spargere, va rupe cărți groase și multe altele.

După cum menționează organizatorii, „cel mai puternic om din Moldova” își propune să stabilească un nou record mondial și să urnească de unul singur din loc 10 autoturisme concomitent.

Ora show-ului de demonstrație a puterilor și a stabilirii recordului va fi anunțată suplimentar.

Vizitatorii sînt așteptați la un program festiv vast, începînd cu ora 12.00. Aici vor avea loc serbările Masleniței, jocuri amuzante și tombole, concerte ale ansamblurilor corale și formațiilor de dans din numeroasele raioane ale Moldovei, hore, tîrguri colorate, tradiționalele clătite rusești și, desigur, culminarea sărbătorii – arderea pe rug a momîii iernii.

Organizatorii manifestației sînt Comunitatea Rusă din Republica Moldova și Adunarea Popoarelor din Moldova.

Sărbătoarea se va desfășura cu susținerea Ambasadei Federației Ruse, Centrului Rus de Știință și Cultură, Biroului Relații Interetnice, Uniunii Studenților și Tineretului din Moldova, Primăriei municipiului Chișinău, precum și a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău.

Rodion Sucman s-a născut la 17 august 1986 în satul Chirsovo, raionul Comrat. A devenit celebru prin capacitățile sale nu doar în Moldova, ci și în afara ei. În anul 2014 Rodion a participat la show-ul popular „România are talent”, surprinzînd publicul și jurații printr-o prestanță de excepție. Pentru realizările sale Rodion Sucman este numit „cel mai puternic om din Moldova”.

Sursa