mamaplus

De mâine circulația transportului pe strada Ion Creangă va fi reluată în totalitate în regim de testare

-
//
21.08.2021

De mâine circulația transportului pe strada Creangă va fi reluată în totalitate în regim de testare. Astăzi este așternut ultimul strat de asfalt pe strada Creangă. Despre aceasta a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban. 

„Cu toate acestea, ca lumea să cunoască, vor mai fi efectuate lucrări chiar și pe carosabil. Strada rămâne încă șantier de lucru. Scopul nostru a fost ca să facem tot posibilul ca la 1 septembrie, carosabilul să fie reparat și accesbil. Deci, astăzi, accesul mașinilor și a transportului public este restricționat pe parcursul zilei. De mâine circulația va fi în totalitate reluată, iar carosabilul va fi monitorizat de către antreprenor și specialiștii direcției. În continuare va fi aplicat marcajul temporar cu benzi dedicate pentru transportul public în regim de testare”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată, edilul a menționat că strada oricum mai rămâne șantier de lucru și urmează a fi realizate restul lucrărilor care nu ar împiedica circulația rutieră, contractul fiind până în martie 2022. În continuare vor fi reparate accesele în curți, amenajat spațiul verde, iar o parte din parcarea din preajma parcului Dendrariu va fi amenajată temporar în pietriș, iar în primăvară va fi amenajată total.

„Decizia a fost luată pentru a fi efectuate toate procedurile legale, iar lucrările să fie realizate calitativ, fără grabă. Amintesc că lucrările de reparație a străzii Creangă cu schimbarea tuturor rețelelor subterane și amenajarea trotarelor, evacuarea gheretelor și reparația zonelor adiacente sunt de 5 luni”, a mai menționat Ceban.