mamaplus

De la începutul anului, cinci minori s-au înecat în bazinele acvatice

-
//
05.07.2024

De la începutul anului, 30 de persoane, inclusiv cinci minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară. Salvatorii atrag atenția oamenilor că activitățile pe apă și înotul sunt permise doar în zonele de agrement și locurile amenajate cu stații de salvare.

mamaplus

Șeful Secției control al stațiilor de salvare și atestare scafandrieri de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Eduard Ambrosii, a menționat că numărul deceselor este mai mic comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, dar cifrele sunt alarmante. Pentru a evita tragediile, acesta îndeamnă părinții să își supravegheze copiii în timpul scăldatului, transmite radiomoldova.md.

„Cât de bine ar cunoaște copilul înotul, nu trebuie să fie lipsit de vizorul părintelui. Niciodată să nu le permitem copiilor să părăsească zona delimitată pentru scăldat. Chiar dacă folosesc copiii materiale gonflabile, tot este interzisă depășirea zonei delimitate pentru scăldatul lor. Dacă vorbim de râuri, unde sunt corzi de apă, zona delimitată pentru copii este mult mai restrânsă, pentru a nu avea situații de risc”, a spus Eduard Ambrosii.

Pe parcursul lunii iunie, angajații IGSU au desfășurat activități de informare și avertizare a cetățenilor privind respectarea regulilor de siguranță în preajma râurilor și bazinelor acvatice. Activitățile au drept scop prevenirea și minimalizarea cazurilor de înec în perioada estivală.

În acest sens, angajații IGSU în comun cu colegii din cadrul Poliției au vizitat 95 de locuri de agrement din 14 raioane.