mamaplus

De frica tatălui, o copilă a născut singură și a ascuns pruncul într-o pungă, asfixiindu-l

-
//
12.04.2021

O adolescentă â a fost trimisă în judecată fiind acuzată că și-a omorât bebelușul abia născut. În vârstă de 16 ani, fata și-a ascuns sarcina. Ea le-a relatat anchetatorilor că a rămas însărcinată în urma unui șantaj, după ce a întreținut de două ori relații sexuale cu un tânăr din sat. Mama copilei este plecată la muncă în străinătate, alături de o soră mai mare.

Cazul a avut loc în județul Alba din România. Tânărul ar fi amenințat-o pe copilă că dacă nu va accepta să întrețină relații intime, va posta pe rețelele de socializare fotografii în care apărea dezbrăcată. Fotografiile fuseseră făcute de un fost iubit de-al adolescentei. După câteva luni, ea a constatat că este însărcinată.

Ea le-a mărturisit anchetatorilor că a realizat că este prea târziu pentru a mai face întrerupere de sarcină, astfel că s-a decis să o ducă la capăt, plănuind ca atunci când va fi să nască să lase copilul la un spital. A continuat să meargă la școală, însă și-a ascuns sarcina purtând pantaloni cu talie înaltă și bluze largi.

Travaliul a început într-o noapte, când era acasă și tatăl ei

Fata și-a dat seama că au început contracțiile și, de frică, s-a dus în camera de la drum, pentru a nu fi auzită de tatăl său. În timp ce se afla pe covor, în jurul orei 3.00, a născut. De teamă ca nou-născutul să nu țipe și să-l trezească pe tatăl ei, fata l-a pus într-o pungă. Văzând că nu mai respiră, a pus în pungă și hainele care erau pline de sânge, apoi a ascuns-o după un fotoliu. A doua zi dimineață, la ora 7.00, fata a fost găsită leșinată de tatăl ei. Bărbatul a cerut ajutor la Ambulanță.

Adolescenta a fost transportată la spital unde medicii au constatat că prezintă aspectul unei femei cu o naștere naturală recentă și leziuni ce s-au putut produce în condițiile unei nașteri neasistate. Reprezentanții spitalului au alertat autoritățile. Polițiștii s-au deplasat la locuința familiei unde au descoperit fătul mort și hainele pline de sânge.

În urma expertizei medico-legale, s-a constatat că nou-născutul a fost născut la termen, viu, viabil, iar moartea acestuia a fost cauzată de asfixia prin respirarea într-un mediu sărac în oxigen (pungă de plastic).

Adolescenta a fost expertizată psihiatric

Medicii constatând că discernământul acesteia a fost afectat de nașterea neasistată. Audiată de procurori, adolescenta a recunoscut și a regretat fapta, precizând că nu a dorit niciun moment să îi facă rău copilului.

Fiind minoră la data comiterii faptei, Judecătoria a dispus luarea unei măsuri educative față de adolescenta inculpată și anume asistarea zilnică, pe o perioadă de trei luni, de către specialiștii Serviciului de Probațiune.