mamaplus

De ce băiatul din Soroca a decis să fugă de acasă: Noi detalii despre caz

-
//
09.09.2024

Băiatul în vârstă de 13 ani din Soroca, care a dispărut la începutul lunii curente și a fost găsit ulterior cu ajutorul unei drone cu termoviziune, s-ar fi aflat sub tutelă și ar fi fugit din cauza comportamentului urât față de el de către membrii familiei în care se afla.

mamaplus

Conform informațiilor expediate redacției Știri.md, băiatul a rămas fără îngrijire părintească (din motive necunoscute). Mai mult, acesta ar fi fost despărțit de frații săi, ceea ce contravine legislației Republicii Moldova, și plasat într-o familie cu alți doi copii, ambii diagnosticați cu grad avansat de dizabilitate, care erau și violenți.

În noua sa familie, băiatul era expus la muncă, agresat fizic și psihologic. 

„El nu a fugit degeaba, el se tot deplasa dintr-un loc în altul pentru a nu fi găsit, umbla noaptea prin câmpuri singurel. (...) Este la noi în societate o altă problemă. Oamenii, pentru a nu munci, aleg să ia în familie sub tutelă copii pentru a li se achita salarii pentru acest lucru, în loc să fie acest lucru făcut cu sufletul curat, pentru a le oferi dragoste și o educație bună. Cu părere de rău, copilul pur și simplu nu a fost auzit”, scrie sursa.

În prezent, băiatul are nevoie de consiliere psihologică de durată.