mamaplus

Datoriile pentru consumul de gaze naturale, din perioada stării excepționale, pot fi achitate în rate până la sfârșitul lunii august

-
//
01.07.2020

Datoriile pentru consumul de gaze naturale, acumulate în perioada stării excepționale instituită din cauza pandemiei de COVID-19, pot fi achitate și în rate până la sfârșitul lunii august a anului curent.

Potrivit unui comunicat emis de „Moldovagaz”, pentru a achita datoriile în rate este necesar de a depune o cerere la unul din centrele întreprinderii. De menționat este faptul că în fiecare caz decizia finală și schema de achitare a datoriilor se va lua într-un mod individual.

Potrivit datelor publicate anterior, volumul consumului de gaze naturale în luna mai curent a constituit circa 44,5 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 15,6% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019. Consumatorii casnici au plătit 94,8% din sumele facturate, ceea ce este cu 2 puncte procentuale mai puțin decât în luna mai a anului 2019.

În cazul consumatorilor noncasnici, ponderea transferurilor a fost de 95,4%, cu o scădere de 1,8 puncte procentuale.

Nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale de la începutul anului a atins cifra de 2 255,8 milioane de lei și acoperă 96,7% din volumul furnizat.

În perioada stării excepţionale niciun consumator care a acumulat datorii nu a fost deconectat de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale.