Dacă renunți la carne, riști să fii supus tulburărilor mintale

Dacă renunți la carne, riști să fii supus tulburărilor mintale

-
//
14.12.2017

Lipsa unor produse proteice importante precum carnea pot crește riscul tulburărilor mintale la tineri. După cum notează Zee News, tinerii care consumă carne mai rar de trei ori pe săptămână și se antrenează rar, sunt în pericol. Dacă o persoană are peste 30 de ani, sănătatea sa mintală este mai dependentă de consumul de cafea și de carbohidrați.

Dacă renunți la carne, riști să fii supus tulburărilor mintale

Deci, la oamenii de 18-29 de ani, modificările de dispoziție depind în mare măsură de produsele care cresc disponibilitatea compușilor precursori și concentrația lor de neurotransmițători în creier. Și asta este carnea, spun cei de la Universitatea Binghamton.

Consumul regulat de carne duce la acumularea de serotonină și dopamină, responsabile de buna dispoziție. Exercițiile regulate, de asemenea, contribuie la acumularea acestor compuși ca și alți neurotransmițători. Atât carnea albă, cât și cea roșie, are un efect pozitiv asupra organismului tinerilor.

Când tinerii consumă carne mai rar de trei ori pe săptămână și se antrenează mai puțin, există un stres mental considerabil.

Iar la adulți, condiția fizică și psihică depinde de alimentele care sporesc disponibilitatea antioxidanților (fructe) și de refuzul de a consuma mâncare nesănătoasă (cafea, alimente cu un indice glicemic ridicat, renunțarea la micul dejun). Odată cu îmbătrânirea, se formează mai mulți radicali liberi în organism, iar antioxidanții luptă cu ei.

Sursa: meddaily.ru