”Cutia Curajului”: fiecare dintre noi poate aduce fericire în viața copiilor bolnavi

”Cutia Curajului”: fiecare dintre noi poate aduce fericire în viața copiilor bolnavi

-
//
11.08.2017

Asociația Obștească "Viața fără leucemie" ne îndeamnă să aducem o rază de lumină pe chipurile copilașilor bolnavi. Aceștia au venit cu o idee, care este pusă în practică, de mai mulți ani, în spitalele de peste hotare.

”Cutia Curajului”: fiecare dintre noi poate aduce fericire în viața copiilor bolnavi

”Cutia Curajului” este o boxă care poate fi umplută cu diferite lucruri interesante pentru copii: de la jucării, până la cărți, creioane, bibelouri, caiete de colorat.

Iată declarația oficială, postată de organizatorii inițiativei pe pagina Asociația Obștească "Viața fără leucemie"

“Citind despre ”Cutiile Curajului” care îi ajută să prindă la curaj pe copilașii din alte orașe, te emoționezi, zâmbești și îți dorești ca asemenea boxe să existe și la noi în secția oncohematologică...

Prieteni, haideți să susținem această idee!

Spitalul e un loc puțin plăcut. Dar dacă un adult poate încerca să se convingă pe sine că tratamentul este absolut necesar, atunci un copil nu prea înțelege și acceptă faptul că în loc de plimbare la aer curat, el trebuie iarăși să meargă în acea încăpere unde se fac injecții, pansamente, puncții, catetere și alte proceduri dureroase. Dar cât de minunat ar fi să se simtă mai puternici și mai curajoși! Copiii vor alerga cu bucurie la proceduri dacă acolo îi va aștepta o surpriză!!!

În ”Cutia Curajului” va fi tot ce le-ar putea reține lacrimile sau le-ar face să dispară rapid. Mici bucurii pentru copii – premii pentru fetițe și băieței curajoși. Este cunoscuta expresia: ”curajos nu e cel nu se teme, ci acel ce și-a înfrînt frica”. Pentru a ajuta copilul să devină curajos, i se spune – ai curaj și caută în această cutie cu jucării și o vei alege pe cea mai bună!

Dvs puteți participa și umple ”Cutia curajului”.

Sunt anumiți parametri obligatorii, cărora trebuie să corespundă jucăriile:

Jucăria trebuie să fie nouă, poate fi ieftină, dar obligatoriu nouă, deoarece va ajunge la cei mai mici pacienți, ce nu au imunitate și orice infecție poate avea consecințe letale.... Vă mulțumim pentru înțelegere, acesta nu e un capriciu, ci realitate.

În rest – la discreția Dvs:

Păpuși, mașinuțe, mini constructoare, animăluțe, creioane, carioci, vopsele, cărți de colorat, cărțulii, mingi, cosmetică pentru copii, brățări, suvenire etc.

Scrieți, sunați, ne dorim foarte mult să instituim asemenea tradiție pentru bucuria acestor copilași.

Cu Speranță, Asociația ”Viața fără Leucemie”

Numere de contact: 060329974, 060200523

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina de facebook a Asociației "Viața fără leucemie": 

https://www.facebook.com/Asociatia-Obsteasca-Viata-fara-leucemie/

Sursa: Mamaplus.MD