mamaplus

Cuplurile care vor deveni părinți în timpul pandemiei, vor fi susținute financiar de autoritățile din acest stat

-
//
06.10.2020

Oficialii din Singapore se arată îngrijorați de faptul că oamenii amână să devină părinții pentru că se luptă cu stresul financiar și concedierile. În perioada pandemiei rata natalității a început să scadă simțitor și din acest motiv, autoritățile din Singapore au anunțat că vor oferi un sprijin financiar cuplurilor care vor face copii în acest răstimp. Deocamdată nu au fost date detalii despre suma care va fi plătită.

Singapore are una dintre cele mai scăzute rate de natalitate din lume, pe care s-a străduit să o stimuleze de zeci de ani, un contrast puternic cu unii dintre vecinii săi, cum ar fi Indonezia și Filipine, care se confruntă cu perspectiva unei creșteri masive a sarcinilor după perioada de restricții impuse de coronavirus.

"Am primit feedback conform căruia Covid-19 i-a determinat pe cei care doreau să devină părinți să-și amâne planurile", a declarat vicepremierul Singapore Heng Swee Keat.

Heng a declarat că mai multe detalii despre sume și modul în care vor fi plătite vor fi anunțate la o dată ulterioară.

Sistemul actual de bonusuri pentru bebeluși din Singapore oferă părinților beneficii de până la 10.000 de dolari singaporezi (7.330 dolari). Rata fertilității din Singapore a atins un nivel minim de opt ani în 2018, conform datelor guvernamentale, la o rată de 1,14 nașteri pe femeie.