mamaplus

Cum va fi vremea în acest weekend? Vezi prognoza meteorologilor

-
//
01.04.2022

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în weekendul 2-3 aprilie 2022, vremea va fi instabilă, cu precipitații sub formă de lapoviță în raioanele de nord și ploi în restul țării. Vremea se va schimba brusc, astfel încât sinopticienii de la noi au emis un Cod Galben la nivelul întregii țări care intră în vigoare mâine la orele amiezii și va fi valabil până duminică. Se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

Sâmbătă, 2 aprilie, cerul se va menține mai mult acoperit cu ploi în cea mai mare parte a țării. Valorile termice se vor încadra între +13…+16 grade în nordul țării și cel mult +18 grade la Sud. În capitală se va înregistra o maximă termică de +17 grade Celsius. Noaptea mercurul din termometre va coborî până la 0…+3 grade Celsius.

Duminică se prevede o răcire bruscă a vremii, astfel încât maximele termice vor fi cuprinse în general între +3…+7 grade Celsius.

Săptămâna viitoare se așteaptă cer variabil și posibile precipitații în zilele de joi și vineri, iar vremea va reveni la valorile normale pentru această perioadă a anului.