Cum va circula transportul public în timpul sărbătorilor pascale

Cum va circula transportul public în timpul sărbătorilor pascale

-
//
07.04.2015

În perioada sărbătorilor pascale, transportul public din Capitală va circula în regim special. În ajunul Învierii, autobuzele, troleibuzele şi microbuzele vor avea program prelungit până la miezul nopţii, iar de Paştele Blajinilor, 60 de autobuze vor transporta gratuit călătorii spre Cimitirul "Sfântul Lazăr".

Cum va circula transportul public în timpul sărbătorilor pascale 

În noaptea Învierii şi de Paştele Blajinilor, sute de poliţişti vor asigura ordinea publică la cele 110 biserici şi 45 de cimitire din Capitală. De asemenea, iluminatul de sărbătoare va fi inaugurat în centrul Capitalei în Vinerea Mare. Tradiţional, startul este dat de primarul Dorin Chirtoacă, doar că în acest an, edilul a uitat de acest obicei.

"Domnule primar, Propunem ca dvs. pe data de 10, vineri, să daţi startul sărbătorilor", a spus  şeful Întreprinderii "Lumteh", Nicolae Vereșco. 

"Nu mai dau eu niciun start, aprindeţi dvs. lumina şi gata. Unde să apăs butonul, la Catedrală?  Am uitat de-acum. Vine bătrâneţea. Da, da, în Scuar acolo cu iepuraşii. Da, da, cu ouăle mici şi mari!", a spus primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

Iluminatul de sărbătoare va fi deconectat după Paştele Blajinilor.

În data de 19 şi 20 aprilie, vor circula trei linii suplimentare de autobuz care vor transporta locuitorii Capitalei spre Cimitirul "Sfântul Lazăr". Este vorba despre linia "C", care va porni de pe strada Vasile Alecsandri, linia "D" - de pe bulevardul Renaşterii Naţionale, din preajma Circului, şi linia 27, care va circula pe itinerarul obişnuit, spre cartierul Poşta Veche.  

Până la Cimitirul "Sfântul Lazăr" se vor deplasa şi microbuzele de pe liniile 126, 127, 132, 134, 162, 180, 184 şi 189.

Sursa