mamaplus

Cum se simte copilul de 11 ani din Tiraspol peste care a căzut o poartă de fotbal

-
//
10.06.2024

Un copil de 11 ani din Tiraspol a fost internat după ce o poartă de fotbal comasată cu un panou de baschet a căzut peste el. Incidentul s-a produs miercuri, pe un teren din curtea unui bloc, informează presa din regiune.

mamaplus

Băiatul a fost diagnosticat cu traumatism închis la cap, inclusiv la un ochi, şi comoție cerebrală. Medicii spun că viaţa lui nu este în pericol, transmite canal5.md.

Elena Boțu, şeful adjunct al Centrului Mamei și Copilului din Tiraspol: „A fost examinat imediat cu ultrasonografia creierului, tomografia computerizată, au fost chemaţi specialiştii pentru consultaţii. Starea copilului a fost stabilizată. El se află acum în Secţia de chirurgie, în stare de gravitate medie stabilă, este conștient, vorbeşte”.

Un băiat care locuieşte în curtea blocului respectiv le-a povestit jurnaliştilor că poarta de fotbal a căzut miercuri, când victima, venită din altă curte, a încercat să urce pe ea. Minorul mai spune că acest caz nu este primul: a pățit-o chiar marţi prietenul lui, dar, se pare, fără urmări.

„Ne jucam cu Maxim, el are 11 ani. A urcat pe poarta de fotbal, care a căzut imediat peste el. Ea cade aproape în fiecare zi.”

Şi alţi locuitori ai blocului spun că, acum o săptămână, poarta de fotbal a căzut peste o fetiță, dar, din fericire, aceasta nu a fost grav rănită.

„Copiii se agaţă şi se balansează, dar ei sunt măşcaţi.”

Potrivit presei locale, poarta de fotbal a fost instalată încă în anii '90. Dar deoarece minorii urcă pe ea regulat, fundația de beton a structurii a fost demult smulsă din teren. Jurnaliştii din regiune mai spun că autorităţile oraşului deja ştiu despre incident și iau măsurile necesare.