Cum să-i convingem pe copii să mănânce mai multe legume

Cum să-i convingem pe copii să mănânce mai multe legume

-
//
10.08.2017

Aproape toate mamele și tații știu cât este de dificil să-ți convingi copiii să mănânce broccoli, morcovi sau salată, care sunt, de fapt alimentele cele mai sănătoase și utile pentru dezvoltare.

Cum să-i convingem pe copii să mănânce mai multe legume

Însă, sfatul cercetătorilor de la Universitatea Deakin (Australia), poate scuti părinții de „bătălia pentru legume“, care are loc zi de zi. Sfatul este foarte simplu - nu trebuie să tăiați legumele. Trebuie să remarcăm că această recomandare este potrivită pentru legumele de dimensiuni mici sau medii, este puțin probabil că-i veți putea da celui mic un dovlecel sau o varză.

Cercetătorii au făcut acest experiment luând drept exemplu morcovii. În experimentul care a fost publicat în revista Foods, au fost implicați 72 de elevi de la o școală primară. Într-o zi, băieții și fetele au primit cutii cu câte 500 de grame de morcovi întregi decojiți, iar în a doua zi, li s-a dat aceeși cantitate de legume, doar că tăiate. În ambele cazuri, elevilor li s-au dat 10 minute pentru a mânca atâția morcovi cât și-au dorit.

S-a constatat că copiii au mâncat cu 8-10% mai mult în prima zi, când li s-au dat morcovii întregi.

Așadar, dacă doriți ca micuțul dvs. să mănânce mai multe legume, nu trebuie să le tăiați. Această abordare facilitează și viața părinților.

Sursa: deti.mail.ru