mamaplus

Cum revin copiii la școală: lecții de 30 de minute și benzi pentru delimitarea distanței sociale

-
//
22.08.2020

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a emis mai multe instrucțiuni și recomandări pentru instituțiile de învățământ din țară. Astfel, elevii ar putea avea lecții de 30 de minute și se va reduce numărul orelor desfășurate la școală, scrie noi.md.

Totodată, experimentele de la orele specializate vor fi difuzate online, iar elevii nu vor merge din clasă în clasă. La fel, în timpul lecțiilor de educației fizică nu se va folosi inventar, iar școlarii vor face exerciții în aer liber. Între lecțiile de informatică va fi creat un interval mai mare, astfel încât spațiile unde se desfășoară să fie aerisite.

În spațiile din incinta școlilor și universităților vor fi marcate benzi pentru a delimita distanța între persoane de cel puțin 1,5 metri. Aceeași distanță va fi respectată și între băncile din sălile de curs. Pentru a evita aglomerația, lecțiile vor începe la ore diferite.

De asemenea, va fi adaptată și durata pauzelor pentru aerisirea încăperilor și igienizarea mâinilor. În incinta instituțiilor, toți vor fi obligați să poarte măști de protecție, cu acoperirea nasului și a gurii.

Zilnic, la intrare, un lucrător medical va efectua triajul epidemiologic al elevilor, studenților și personalului angajat. În cazul în care cineva din elevi/studenți va înregistra febră sau alte simptome, acesta va fi izolat într-o încăpere special amenajată, iar în cazul elevilor peste 18 ani sau personalului angajat se va anunța serviciul de urgență 112.

Dacă vor fi depistate cazuri de infecție cu virusul COVID-19, întreaga grupă/clasă va fi plasată în autoizolare pe o perioadă de 14 zile.