Cum ne protejăm de ger?

Cum ne protejăm de ger?

-
//
28.02.2018

Mulți dintre noi ne-am pus deja această întrebare avînd în vedere faptul că următoarele zile vor fi marcate de temperaturi scăzute, iar meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm ca termometrele să arate, în curînd, și -30 de grade Celsius.

Cum ne protejăm de ger?

Medicii spun că trebuie să te îmbraci cu geci groase, impermeabile, de preferință lungi. Ideal este să ai la îndemînă o geacă mai lungă, căptușită, cu glugă îmblănită care te va proteja de vînt.

Trebuie să îți protejezi, de asemenea, extremitățile, sensibile la temperaturile scăzute. Altfel, riști să apară degetăturile la nivelul lor. Capul trebuie acoperit și ferit, la rîndul său, de ger, căciulile și fularele fiind accesorii indispensabile în următoarele zile.

Nu uita, de asemenea, să îți protejezi mîinile de frig cu mănuși.

Hainele din bumbac, fie ele pulovere sau bluze, sînt recomandate pe vreme rea.

Chiar dacă atunci cînd este ger afară nu vrei să bei apă, este important să fii hidratat atunci cînd termometrul indică temperaturi negative. Poți să înlocuiești apa plată sau minerală cu băuturi calde, precum ceaiurile din plante. Poți, de asemenea, să alegi un amestec de plante dedicat întăririi imunității, pentru a-ți ajuta organismul să reziste la bolile de sezon. Este indicat, de asemenea, să mănînci supe și să eviți alcoolul pentru că acesta duce la pierderi mari de căldură și, în cazuri extreme, la apariția hipotermiei.

Înainte să pleci din casă, ai grijă să te protejezi de ger cu încălțămintea potrivită. Poartă cizme sau bocanci cu talpă groasă și striații pe talpă, pentru a nu aluneca pe gheață. Optează doar pentru cizme impermeabile și îmblănite pe interior pentru un plus de confort și căldură.

Evită să porți tocuri sau încălțăminte subțire, dar și șosetele scurte. Alege, în schimb, șosete groase din bumbac.

Sursa: libertatea.ro