mamaplus

Cum copiii unei grădinițe din raionul Anenii Noi își învață drepturile

-
//
29.01.2024

Recent în cadrul grădiniței „Andrieș” din orașul Anenii Noi a avut loc o activitate pe tema „Toți copiii sunt egali. Drepturile copiilor”.

mamaplus

Educatorii, alături de copii, au creat un șir de activități pentru ca cei mici să-și exprime viziunile și să dezvolte înțelegerea asupra importanței propriilor lor drepturi, transmite Studio-l.online.

Activitățile desfășurate au cuprins sesiuni de discuții interactive, în care educatoarele au prezentat ideea de drepturi. Acestea le-au explicat copiilor că fiecare mic cetățean are drepturi specifice.

În cadrul activităților au fost folosite materiale educaționale colorate, povești captivante și ilustrații pentru a face conceptul drepturilor copiilor mai accesibil și interesant pentru micii exploratori.

Copiii au fost invitați să participe la ateliere creative în care au fost încurajați să-și exprime viziunile proprii asupra propriilor drepturi. Au avut loc activități de desen, colaj și modelaj, oferindu-le micuților o modalitate artistică de a comunica ceea ce înseamnă pentru ei cuvintele „drepturi” și „justiție”.

„Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva oricăror forme de violență, neglijentă, abuz, are dreptul să crească alături de părinții săi și să fie crescut într-o atmosferă de afecțiune și de securitate materială și morală”, a declarat directoarea grădiniței, Svetlana Zatic.

Această activitate a avut un impact asupra copiilor, oferindu-le nu doar cunoștințe despre drepturi, ci și instrumente pentru a-și exprima gândurile și a înțelege importanța respectului reciproc.

Activitățile desfășurate au pus în lumină importanța educației într-un mod accesibil și plin de bucurie.

Grădinița „Andrieș” este cea mai mare instituție preșcolară din raionul Anenii Noi, cu peste 300 de copii.