mamaplus.md

Cum arată acum cel mai mic prematur din lume

-
//
29.11.2018

Lyla a venit pe lume la doar 21 de săptămâni. La naștere, aceasta cântărea mai puțin de 450 grame. Nimeni nu se aștepta ca ea să supraviețuiască, însă mama ei a insistat să fie resuscitată.

mamaplus.md

În imaginea surprinsă de mama sa, Courtney, Lyla avea deja 3 săptămâni de viață.
Fetița a venit pe lume cu ochii încă închiși, iar imaginea e făcută în ziua în care a deschis ochii.

Pe mânuța dreaptă, micuță și fragilă este așezată verighetă mamei sale, pentru ca cei ce privesc imaginea să își dea seama cât de mică era când s-a născut.

Medicii care au adus-o pe lume cred că fata este cel mai mic prematur care a supraviețuit vreodată. Succesul micuței și înverșunarea ei de a rămâne în viață creează un precedent, în sensul în care medicii nu mai pot spune că moartea e o certitudine în cazul copiilor născuți la 21 de săptămâni de sarcină.

mamaplus.md

Lyla are acum 4 ani și este perfect sănătoasă

Informațiile despre copilul miracol au fost oferite de către părinți presei abia în 2017, iar în prezent cei doi sunt tare mândri de fetiță lor: exceptând o mică întârziere în vorbire, copilul nu are probleme medicale, nu are nicio dizabilitate.

Lyla a venit pe lume în 2014, după ce mama sa a intrat în travaliu prematur la 21 de săptămâni, după ce membranele s-au rupt, iar la nivelul placentei a dezvoltat o infecție.

Imediat, mama s-a apucat să caute care erau șansele ca cea mică să supraviețuiască. Ceea ce a găsit pe internet nu a descurajat-o: până la acel moment, niciun copil nu supraviețuise după o naștere la 21 de săptămâni.

„Când am văzut că țin un bebeluș viu în brațe, mi-am dat seama că poate supraviețui. Am simțit asta în inima mea”, a explicat mama.

Sursa: baby.unica.ro