mamaplus

Cum ar putea reveni elevii în clase? Practica țărilor care au scos restricțiile

-
//
07.05.2020

Pandemia de COVID-19 a închis școlile din toată lumea pentru a preveni răspândirea bolii, decizie care a afectat 1,4 miliarde de elevi. La aproape două luni de când OMS a declarat pandemia, câteva țări, unde numărul cazurilor de infectări este în scădere, au redeschis ușile școlilor. Dar, cu măsuri de precauție pentru ca elevii să fie siguranță.

Este cazul Israelului, Danemarcei, Norvegiei, Chinei, Germaniei și Japoniei, țări care s-au adaptat la noua realitate. Pentru a reduce riscul de infecție, băncile elevilor din Danemarca, Israel și Norvegia se află la o distanță de șase metri, recomandarea oficială pentru o distanțare socială eficientă. În estul Chinei, elevii poartă pălării cu elice, care măsoară un metru și jumătate pentru a le aminti de distanțarea socială.

În Israel, elevilor nu li se permite contactul fizic cu colegii sau cu personalul școlii.

În Danemarca, copiii intră pe mai multe intrări pentru a preveni aglomerația, iar părinții nu au voie să intre în școală. În curtea școlii s-au montat chiuvete și există regula ca elevii să se spele pe mâini cel puțin o dată la o oră.

mamaplus

Un profesor de la o școală din sud-vestul Chinei, provincia Sichuan verifică temperatura elevilor.

mamaplus

În același timp, în Norvegia, copiii își petrec ziua în grupuri de trei sau șase, în funcție de vârstă. Înainte de pandemie, într-o clasă erau 20 de elevi.

mamaplus