mamaplus

Culesul afinelor este în toi: La ce preț este un kilogram de pomușoare

-
//
05.07.2024

Suntem în plin sezon de coacere a afinelor, iar asta înseamnă că recoltarea este în toi. Soții Zaharia din satul Pitușca, raionul Călărași, cultivă afine pe o plantație de peste un hectar, iar în acest an se laudă cu o roadă mult mai bogată.

mamaplus

Soții Zaharia au început această afacere acum cinci ani. Marina Zaharia susține că ideea de afacere a venit de la soțul său. Ea spune că au mers înainte cu pași mici și, pe parcurs, au ajuns la rezultate frumoase, transmite tv8.md.

Tudor Zaharia spune că prima partidă de puieți a fost adusă din Ucraina. Când a văzut că recolta e bună, în anul 2021 au mai procurat și din Polonia puieți.

Deși puieții nu au rodit din primul an, familia Zaharia nu a încetat să muncească pentru a-și vedea visul realizat. Aceștia susțin că în prezent totul este bine și merg doar înainte. Mai mult, ei menționează că vor să se extindă. 

„Anul acesta, roada este un pic mai mare față de anul trecut, timpul a fost mai favorabil în acest an, chiar dacă este foarte cald, noi irigăm o dată la două zile și rezultatele le vedeți”, spun soții Zaharia. 

Pe plantația antreprenorilor cresc cinci soiuri de afine. În acest an, pomușoarele s-au copt cu două săptămâni mai devreme, așa că și culesul a început mai repede comparativ cu anii trecuți. Pomușoarele le puteți găsi la târgurile din Capitală, la un preț de 140 de lei pentru un kilogram.