mamaplus

Cu ce vor fi hrăniți copiii din grădinițele capitalei începând cu 1 februarie?

-
//
29.01.2021

Începând cu ziua de luni, 1 februarie, toate grădinițele din Chișinău se vor conforma unui meniu-model unic. Micul dejun al copiilor va fi compus în mare parte din terciuiri, nu va lipsi ceaiul și pâinea cu unt. La prânz și cină în meniurile-model se regăsesc diferite tipuri de supe, carne de pui, de bovină, pește și legume.

Meniurile vor fi la fel în toate sectoarele orașului Chișinău. Grădinițele urmează să se aprovizioneze zilnic cu fructe, legume proaspete și pâine din făină integrală, iar cantitatea zilnică de crupe, paste făinoase, grăsimi și sare trebuie redusă. Meniurile-model vor servi drept etalon pentru meniurile existente în grădinițe.

„Dacă este ziua de luni și în meniul-model e scris pește, grădinițele obligatoriu trebuie să dea copiilor pește. La al doilea dejun, în mod obligatoriu trebuie să fie servite fructe proaspete. În felul acesta Direcția Generală Educație, Tineret şi Sport (DGETS) își propune ca părinții să cunoască și să-i responsabilizeze pe directorii de grădinițe”, se arată într-un comunicat al DGETS.

Pentru fiecare sector, meniul-model este întocmit pentru zece zile, după care se repetă, începând cu ziua întâi. Din cauza că până în prezent nu toate grădinițele se conformau normelor stabilite, DGETS a decis publicarea acestora.

Vezi AICI noul meniu-model.