mamaplus

Cristina Gheiceanu, furioasă pe sistemul medical din Moldova: ”Bunica mea e în comă”

-
//
08.01.2020

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristina Gheiceanu a relatat că la data de 31 decembrie, bunica sa a suferit un atac cerebral, iar la moment se află în comă profundă. Jurnalista se arată indignată de atitudinea medicilor din Spitalul Raional Florești.

”Se pare că în Spitalul din Florești, acolo unde a fost internată bunica mea, trebuie să alegi când să te îmbolnăvești și să ai grijă că nu cumva asta să se întâmple de sărbători! Un specialist a consultat-o pe bunica abia după două zile de la atac! Două zile....când după un atac cerebral fiecare minut este de aur!

Rudelor li s-a dat de înțeles că și așa e bătrână și mare lucru nu se poate face! Totuși, bunica și-a revenit un pic. A început a rosti cuvinte, a recunoaște fetele și a mânca foarte puțin! Apoi, starea ei de sănătate a început să se înrăutățească. Abia ieri a venit un alt medic să o consulte și a fost mirat că bunicei mele nu i-a fost pusă o perfuzie foarte importantă și că nu e posibil ca ea să arate mai rău, după ce își revenise!

De transportat în Chișinău au spus că nu e posibil, în perioada respectivă! Și în general, au spus că ei ajutor au acordat și că după dată de 9 ianuarie o putem lua acasă, căci ei ce au avut de făcut, au făcut!

Astăzi, suntem anunțați că bunica e în comă profundă!

Mă întreb cum e posibil așa ceva? Dacă sunt sărbători, oare niciun medic nu lucrează în acest spital? Nu mai spun de faptul că toată lumea vorbește că acolo, fără mită medicul nici nu te privește, iar dacă ai peste 70 de ani ești bătrân și asta e....

Cât de neputincioși suntem în față unui sistem bolnav? Oare cât mai poate continua asta? Chiar vreți să ne luați toți buneii?", a scris Cristina Gheiceanu.

Deocamdată reprezentanții Ministerului Sănătății nu au comentat cazul.