mamaplus

Crima de la Ciocana: Tânărul care a omorât fetița de doi ani, condamnat la închisoare

-
//
24.10.2022

Tânărul acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor, comis cu o deosebită cruzime, asupra unei fetițe în vârstă de 2 ani, a fost condamnat la 13 ani și 4 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. 

Procuratura Generală (PG) reamintește că tânărul este acuzat că împreună cu o femeie, în octombrie 2021, aflându-se într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, în care se afla și fetița în vârstă de 2 ani, lăsată în custodia lor de mama acesteia, cu deosebită cruzime, i-au aplicat victimei minore, multiple lovituri cu pixul și furculița în partea posterioară a gâtului și pe spate, cauzându-i dureri și suferințe fizice.

În continuarea acțiunilor lor ilegale, având controlul total asupra victimei minore și profitând de starea de neputință, datorită vârstei fragede a acesteia, manifestând o deosebită cruzime, au maltratat și au torturat cu cruzime victima minoră, aplicându-i mai multe lovituri cu mâinile și picioarele, cu un obiect contondent dur, pe toată suprafața corpului, peste cap, torace și abdomenul copilului, cauzându-i mai multe traume, periculoase pentru viață, care se califică ca vătămare corporală gravă, ce au determinat decesul minorei.

După care, în scopul ascunderii urmelor infracțiunii, au dus corpul neînsuflețit al copilului, în fâșia forestieră adiacentă străzii Uzinelor din municipiul Chişinău.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Amintim că anterior, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 07 aprilie 2022, și femeia acuzată de săvârșirea infracțiunii de omor în coautorat cu învinuitul, a fost condamnată la 12 ani de închisoare.