mamaplus

Creştinii ortodocşi au intrat, de astăzi, în postul „Sfinților Apostoli Petru şi Pavel”

-
//
24.06.2019

Creştinii ortodocşi au intrat, de astăzi, în postul „Sfinților Apostoli Petru şi Pavel”, numit şi postul „Cincizecimii”. Credincioşii se vor abţine de la carne, ouă şi lactate până în 12 iulie, iar sâmbăta şi duminica, vor avea dezlegare la peşte.

mamaplus

Ieri, credincioşii au sărbătorit ziua „Tuturor Sfinților”, iar preoţii şi-au sfinţit veșmintele pe care le vor purta la liturghiile din timpul postului.

Acest post are mai puţine restricţii alimentare.

„În zilele de luni, miercuri şi vineri să se consume legume fără de untdelemn. Marțea şi joia să fie dezlegare la untdelemn. Iar sâmbăta şi duminica se face dezlegare şi la peşte. Aceasta este regula de postire, dar este important să nu ne oprim la post doar ca bucate, ci şi la lăsare de păcate. Pentru că întotdeauna în post, recomandăm credincioşilor să vină să primească Sfintele Taine”, a spus parohul Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, Octavian Moşin.

Postul „Sfinților Apostoli Petru şi Pavel” nu are o durată fixă, perioada sa variază de la an la an, în funcţie de Sărbătoarea Paştelui. Acesta se va încheia în 12 iulie.

Sursa: publika.md