mamaplus

COVID-19 în Moldova: 23 de persoane s-au infectat după ce au participat la ceremonii

-
//
20.08.2020

Trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în grup, ca urmare a desfășurării unor ceremonii, au fost confirmate săptămâna trecută. Despre aceasta informează vicedirectorul ANSP, Vasile Guștiuc. Festivitățile s-au desfășurat în raionul Anenii Noi și Nisporeni, iar în rezultat s-au infectat cu noul coronavirus 23 de persoane.

Drept urmare a unei ceremonii desfășurate în localitatea Grozești, raionul Nisporeni, au fost confirmate cu noul coronavirus 11 persoane care au participat la festivitate.

După alte două ceremonii ce au avut loc în raionul Anenii Noi, mai exact în localitățile Roșcani și Mereni, s-au infectat 12 persoane, sau câte șase la fiecare eveniment.

„Acele măsuri de relaxare care au fost acceptate de autorități, majoritatea dintre cetățeni rămân să nu le perceapă corect. Anume comportamentul de care dăm dovadă și nerespectarea acelor norme stabilite și contribuie la răspândirea infecției în rândul populației”, a spus vicedirectorul ANSP într-o conferință de presă.

Totodată, Guștiuc a venit cu un apel către populație. „Chem de a respecta cu strictețe măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii infecției și consolidarea eforturilor în comun cu societate pentru a face față provocărilor pandemiei”, a punctat vicedirectorul ANSP.

Amintim că la 19 august a fost anunțat un număr record de 626 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova. Acesta după procesarea a 2.311 teste primar, informează Ministerul Sănătății. Totodată, șase persoane și-au pierdut viața din cauza complicațiilor cauzate de noul coronavirus.