mamaplus

Copilul de 3 ani din Rezina, intoxicat anterior cu ciuperci, a fost depistat pozitiv la COVID-19

-
//
22.06.2020

Detalii noi pe marginea cazului băiețelului în vârstă de 3 ani din Rezina, intoxicat cu ciuperci. În urma unor investigații medicale corespunzătoare, micuțul a fost diagnosticat cu COVID-19.

”După ce a ieșit din comă, copilul a prezentat simptome specifice coronavirusului. El a fost testat și testul a ieșit pozitiv. La 13 iunie, copilul a fost transferat la Spitalul pentru copii Emilian Coțaga, într-o secție din cadrul Institutului nostru pentru copii cu COVID-19. La moment, starea băiețelului este bună, urmează tratament, mănâncă de sine stătător.”, susține Maxim Cazacu, purtător de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului din capitală.

Maxim Cazacu susține că nu știe deocamdată sursa infectării copilului, dar afirmă că aceasta nu ar fi în cadrul spitalului. Preliminar, băiețelul s-ar fi infectat înainte de a se intoxica cu ciuperci. Personalul medical care a interacționat cu băiețelul s-a izolat pentru 14 zile și deocamdată nu prezintă simptome specifice virusului.

Reamintim că pe data de 8 iunie, într-un apartament din Rezina, au fost găsite fără suflare două femei în vârstă de 26 și 47 de ani, iar copilul de 3 ani a fost transportat de urgență la spital. Potrivit oamenilor legii, femeile și copilul au mâncat ciuperci culese în pădure. Tatăl copilului a suferit o formă ușoară de intoxicație și este în afara oricărui pericol.