mamaplus

Copil, salvat din zăpadă! Pompierii au deblocat o mașină în care se afla un minor bolnav. Acesta se îndrepta cu părinții la spital

-
//
09.01.2024

Au pornit la spital, dar au rămas blocați în zăpadă. O familie din Chișinău a avut nevoie de ajutorul pompierilor, după ce mașina în care se aflau a fost înzăpezită de viscol. Părinții au luat decizia de porni la drum, după ce copilul lor de 6 ani s-a simțit rău, scrie tv8.md.

mamaplus

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în Chișinău, salvatorii au deblocat un autoturism în care se afla un minor  bolnav în vârstă de 6 ani. Copilul era transportat de părinți spre spital, însă din cauza viscolului mașina a rămas înzăpezită. Pompierii au reușit să deblocheze autoturismul, astfel copilul a ajuns în siguranță la instituția medicală pentru îngrijiri de rigoare.

Totodată, IGSU, anunță că în urma condițiilor de vreme nefavorabilă, salvatorii au intervenit pentru lucrări de tractare și deblocare a mijloacelor de transport pe trasee din raioanele Ialoveni, Drochia, Hâncești, dar și municipiul Chișinău. 

Potrivit informațiilor colectate de Centru de Dirijare în Situații Excepționale către amiaza zilei de 8 ianuarie, 3032 de specialiști cu 975 de unități de tehnică din cadrul autorităților sunt implicați pentru redresarea situației în țară în urma precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare și lapoviță. Ofițeri și subofițeri din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, drumari din cadrul ÎS Administrația de Stat a Drumurilor, lucrători medicali, dar și muncitori ai furnizorilor de energie electrică întreprind măsuri pentru ca situația să revină la normal.