mamaplus

Copil din Căușeni, operat de urgență după un traumatism grav prin tocare de freza motocultorului

-
//
22.11.2021

În data de 11 noiembrie, un copil în vârstă de 10 ani din raionul Căușeni a fost internat în secția de terapie intensivă și reanimare a IMSP Institutul Mamei și Copilului, fiind transportat pe linia AVIASAN din spitalul raional Căușeni, unde a fost inițial internat pe 10 noiembrie cu traumatism grav prin tocare de freza motocultorului.

Copilul a fost operat în aceiaşi zi de brigadă de traumatologii AVIASAN, efectuându-se prelucrarea primară a plăgilor, repararea țesuturilor traumatice, reducerea oaselor gambei drepte, osteosinteza cu broșe și aplicarea aparatului Ilizarov; La gamba stângă a fost efectuat repararea țesuturilor moi, înlăturarea fragmentelor libere a osului fibular, plastia cu țesuturi locale și imobilizare cu aparatul Ilizarov.

La data de 15 noiembrie, ținând cont de modificările de vascularizare și prezența țesuturilor devitalizate, sub anestezie generală, s-a efectuat prelucrarea cu lavaj al plăgilor cu debridarea țesuturilor necrotice.

Câteva zile după aceea a fost realizată intervenția de Necrectomie ce a presupus înlăturarea țesuturilor moarte sau necrozate de diferite localizări.

Intervenția chirurgicală a fost realizată de o echipă de medici din Republica Moldova, în fruncte cu medicul chirurg pediatru din Moscova, Valeriu Mitiș.

Postoperator pacientul se află sub supravegherea medicilor, iar după perioada de reabilitare urmează a fi luată decizia de a fi externat la domiciliu.

Intervenția a fost posibilă datorită Memorandumului de colaborare semnat anterior între IMSP IMC și Institutul de Chirurgie Pediatrică de Urgneță și Traumatologie din or. Moscova.

mamaplus