mamaplus

Copil abuzat, plin de vânătăi pe tot corpul. Părinții îl legau cu curele şi îl ţineau atârnat cu capul în jos

-
//
15.01.2021

Un caz tulburător a ajuns în atenția presei internaționale zilele acestea. O chelneriţă a unui local din Orlando (Florida) a salvat probabil viaţa unui copil de 11 ani, victimă a abuzurilor şi torturilor părinţilor săi: aşezat la masă cu familia, ea a reuşit să afle prin mesaje secrete că băiatul are nevoie de ajutor.

În momentul în care le-a luat comanda, chelnerița a observat că băiatul prezenta mai multe contuzii şi vânătăi pe braţe şi pe faţă. După ce a văzut că tatăl nu comandă nimic pentru băiat, iar acesta stătea speriat cu capul plecat, i-a scris pe un bileţel “DO YOU NEED HELP? OK” (Ai nevoie de ajutor? OK) pe care i l-a arătat copilului, fără să fie văzută de tatăl acestuia. La aceeași masă se afla și sora băiatului, în vârstă de 4 anișori, care nu a ridicat ochii niciodată și nici nu vorbea.

Băiatul a negat prima oară, probabil speriat, dar a continuat să o privească fix pe femeie. Chelneriţa i-a scris din nou un mesaj pe un alt bileţel, iar de data aceasta băiatul i-a răspuns afirmativ cu capul. Ea a chemat imediat Poliția, iar la interogatoriu, băiatul a relatat incidente de maltratare şi de tortură aplicate de părinţii săi. Aceştia îl legau cu curele de picioare şi de gât şi îl ţineau atârnat cu capul în jos de pragul uşii. De multe ori era imobilizat cu cătuşe şi lovit cu mătura pe o platformă rotativă.

Părinţii minorului, Timothy Wilson şi Kristen Swann, au fost arestaţi şi acuzaţi de abuzuri grave şi de neglijenţă faţă de minori.

mamaplus

A spune abuzuri este puţin zis, a fost o adevărată tortură ceea ce a suportat acest copil”, a declarat agentul Erin Lawler, care a precizat că băiatul prezenta hematoame în diferite etape, ceea ce înseamnă că nu a fost vorba de un incident izolat.

Poliţia din Orlando a lăudat curajul chelneriţei Carvalho şi grija arătată faţă de un copil pe care nu îl cunoştea. Autorităţile au informat că atât băiatul de 11 ani cât și sora lui au fost retraşi din custodia părinţilor şi că acum “se simt bine şi sunt foarte fericiţi”.