mamaplus

Copiii refugiaților ucraineni frecventează școlile și centrele de creație din Orhei

-
//
03.03.2022

Zece copii din familiile refugiaților ucraineni, adăpostiți la Orhei, frecventează, temporar, școlile și centrele de creație din oraș, dar și din localitățile din raion. Asta după ce părinții acestora au solicitat acest lucru, astfel încât elevii să poată trece mai ușor peste șocul pe care l-au avut de suferit din cauza conflictului armat din Ucraina.

„Nu obligăm pe nimeni să frecventeze instituțiile de învățământ, dar până acum, am avut zece solicitări din partea părinților. Doi copii vor frecventa Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov”, cu predare în limba rusă, din orașul Orhei. Unii vor să frecventeze școlile din localitățile Ivancea și Chiperceni din raionul Orhei. Alții vor să fie înscriși la atelierele de creație din Orhei”, a menționat Silvia Mustovici, șefa Direcției Generale Educație a raionului Orhei.   

De asemenea, vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon, a menționat că toți copiii au posibilitatea să frecventeze centrele de creație din orașul și raionul Orhei.  

„Copiii pot merge la atelierele de pictură, școlile de dansuri și de muzică, la fotbal. Am pus la dispoziția refugiaților toate astea pentru ca cei mici să-și alunge gândurile negative, să petreacă timpul liber calitativ”, a afirmat Tatiana Platon.