mamaplus

Copiii refugiați din Ucraina vor primi ghiozdane noi care conțin minimul necesar de rechizite

-
//
17.03.2022

Potrivit unui anunț al primarului capitalei, Ion Ceban, elevii cu statut de refugiați din Ucraina, încadrați în procesul educațional în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, vor primi ghiozdane noi care conțin minimul necesar de rechizite. Ajutorul a fost acordat de reprezentanții organizației PLAN Internațional care își doresc să sprijine copiii care își vor continua studiile în școlile și liceele din capitală.

”Suportul vine în urma solicitării Primăriei municipiului Chișinău adresată organizației PLAN Internațional, de a ajuta autoritățile publice în depășirea crizei refugiaților. Ghiozdanele au fost dotate cu minimul necesar (rechizite, produse de igienă), fiind divizate pe categorii, 200 pentru elevii claselor primare, 200 pentru elevii claselor gimnaziale și 100 pentru elevii de la treapta liceală.”, se arată în mesajul edilului capitalei, Ion Ceban.

Până în prezent, în școlile și liceele din capitală au fost înmatriculați - 397 elevi, iar în grădinițele municipale - 47 de copii ai refugiaților din Ucraina.