Copiii pot citi gîndurile!

Copiii pot citi gîndurile!

0
//
06.02.2017

Cercetătorii sînt de parere că bebelușii care nu au mai mult de 18 luni pot vedea lumea printr-o cu totul altă perspectivă. Potrivit unui studiu de specialitate, copiii mai mici de 2 ani an pot citi gîndurile celor din jur. Inițial, se credea ca această abilitate apare la copiii cu vîrsta între 4 și 7 ani, însă se pare că variază de la țară la țară, scrie Daily Mail.

Copiii pot citi gîndurile!

Astfel, o echipă de cercetători de la  University of California au descoperit că bebelușii din China, Ecuador și Fiji pot citi gîndurile prim empatie.

Aceștia au supus copiii care au luat parte la studiu unui test de natură cognitivă. Fiecare copil a fost pus într-o încăpere în care a intrat o persoană și a ascuns un obiect. Ulterior, o altă persoană a intrat și a luat obiectul și l-a ascuns în buzunar. La sfîrșit, micuțul a fost întrebat dacă știe unde va căuta prima persoană obiectul dispărut. Acest test are rolul de a vedea dacă micuțul poate să înțeleagă perspectiva celorlalte persoane și înțelege că prima persoană nu are de unde să știe unde este obiectul.

Răspunsul oferit de copii a fost acela că persoana va căuta cel mai probabil în locul în care îl ascunsese, pentru că nu are de unde să știe că fusese furat de cea-a de-a doua persoană. Este de menționat faptul că răspunsul dat a fost mai degrabă un gest, copiii îndreptîndu-și privirea spre locul în care fusese obiectul ascuns.

Sursa: moldovenii.md