Copiii dintr-un bloc din sectorul Buiucani au rămas fără teren de joacă

Copiii dintr-un bloc din sectorul Buiucani au rămas fără teren de joacă

-
//
29.08.2017

Unul dintre blocurile cu cei mai mulţi copii din sectorul Buiucani al Chişinăului a rămas fără teren de joacă. Asta după ce o firmă care urma să construiască o casă cu 16 etaje exact pe acel spatiu a dat faliment.

Copiii dintr-un bloc din sectorul Buiucani au rămas fără teren de joacă

De mai bine de şapte ani, locatarii încearcă să recupereze locul de joaca pentru copiii lor. Fără succes, deocamdată.

Leagănul, toboganul şi scaunele care erau pe terenul de joacă au fost scoase, iar pe acel spaţiu urma să fie ridicat un bloc, dar şi două terenuri de joacă moderne. Lucru care nu s-a mai întâmplat. Copiii au rămas fără terenul de joacă, iar părinţii sunt supăraţi că municipalitatea nu face nimic.

Părinţii au sădit flori, au adus câteva anvelope, pe care le-au vopsit, şi ceva nisip. Dar ar vrea ca odraslele lor să aibă loc de joacă mai bine dotat, aşa cum era înainte.

Cei mici se adună în fiecare zi la zbenguială, ce-i drept, pe un teren cam pustiu. Se joacă în nisip şi sar pe cauciucurile vopsite de părinţii lor, dar îşi doresc un teren de joacă mai frumos. Ba mai mult, picii ştiu şi cum ar trebui să arate. 

Administratorul blocului spune că a trimis, în repetate rânduri, scrisori la Primărie, dar tot ce a obţinut până acum sunt doar promisiuni.

Sursa: tvrmoldova.md