mamaplus

Copiii din Sîngerei vor putea beneficia de un control auditiv gratuit

-
//
21.07.2022

Peste 1200 de copii din raionul Sîngerei vor benificia de control auditiv gratuit, iar 20 de familii ale copiilor identificați cu deficiențe de auz vor fi consiliați pe tot parcursul reabilitării medicale. Ieri, în cadrul spiatalului din Sîngerei a fost lansat un program de screening auditiv, finanțat de Uniunea Europeană. Instituția medicală a fost dotată cu două echipamente specializate pentru testarea auzului la copii.

”Ca să testeze părinții auzul la copii erau nevoiți să plece la Chișinău sau în alte localități, ceea ce era foarte costisitor pentru sursele financiare ale familiei.  Echipa de screening auditiv din cadrul spitalului se deplasează în toate localitățile din raionul Sîngerei ca să testeze auzul la copii”, a spus Angela Moiseeva, Președintele A.O. ”AudiViz”.

Medicii din cadrul Spitalului Raional Sîngerei susțin că depistarea la timp a problemelor auditive poate decide soarta copiilor pe viitor.

”Cu cât mai degrabă este depistată problema, cu atât mai rapid copilul are șanse să vorbească, să fie integrat în societate ca ceilalți copii. E un pas foarte important pentru raion și pentru toate satele din preajmă”, spun pediatrii.

Costul proiectului se cifrează la 51 de mii de euro.