mamaplus

Copiii din Chișinău ar putea fi duși la grădinițe la ore diferite. Primarul a cerut o revizuire

-
//
16.02.2021

Orarul la care vor începe orele la grădinițe s-ar putea modifica. O solicitare în acest sens a fost făcută de către primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi. Potrivit acestuia, ora exactă la care un părinte trebuie să îşi aducă copilul la grădiniță şi tot la oră fixă să îl ia acasă, este un calvar pentru părinți.

„Mai ales dacă în familie sunt doi sau mai mulți copii care frecventează instituția preșcolară. Ținând cont de situația satisfăcătoare din punct de vedere a cazurilor de Covid–19 înregistrate în grădinițele din capitală, am solicitat să fie revizuită această practică.

Am solicitat ca Direcția educație tineret și sport de comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate, să vină cu propuneri, cu care vom merge și la autoritatea publică centrală, pentru a găsi o soluție optimă în acest sens. Noi suntem pentru flexibilizarea orarului de venire şi plecare a copiilor la grădiniță, pentru confortul părinților”, a precizat primarul Ion Ceban.

Edilul afirmă că este absurd ca în orele de vârf în transportul public să nu ai unde arunca un ac, dar în grădinițe să fie menținute restricții exagerate.