mamaplus

Copiii de 5-11 ani din țările europene vor putea fi vaccinați împotriva COVID-19

-
//
25.11.2021

Agenția de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a aprobat, azi, 25 noiembrie administrarea vaccinului anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze de 10 micrograme fiecare, cu trei săptămâni între cele două doze. Dozele pentru adulți conțin 30 de micrograme de vaccin.

Pfizer/BioNTech au anunțat că eficacitatea vaccinului lor este de 90,7 %, conform testelor clinice pentru grupa de vârstă menționată. Anterior, EMA a autorizat administrarea vaccinului pentru copii cu vârste între 12 și 17 ani, în luna mai.

Nu este clar încă de când vor începe țările să administreze vaccinurile la copii, însă la începutul acestei săptămâni, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, spunea că livrarea în Uniunea Europeană a dozelor pentru copii va începe din 20 decembrie.

Zeci de milioane de copii din acest interval de vârstă vor fi eligibili pentru a fi vaccinați anti-COVID-19 în Uniunea Europeană.