mamaplus

Copiii de 3 și 8 ani, răniți în accidentul de la Orhei, au fost transferați la Institutul Mamei și Copilului din Capitală. Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă

-
//
10.07.2023

Cei doi copii de 3 și 8 ani, răniți în urma unui grav accident la Orhei, au fost transferați în seara zilei de 8 iulie, de la Spitalul raional Orhei la Institutul Mamei și Copilului. Despre asta informează ministra Sănătății, Ala Nemerenco, potrivit căreia ambii copii se află la terapie intensivă. Cel micuț e în stare extrem de gravă, cu multiple traumatisme, în comă. 

mamaplus

În contextul în care un șir de alte accidente grave au avut loc recent, inclusiv cu implicarea copiilor, care sunt spitalizați, ministra a făcut un apel către conducătorii auto. Aceasta îi îndeamnă să conducă atent și să aibă grijă de cei dragi, în special, de cei mici.

„Folosiți obligatoriu centura de siguranță și micșorați viteza”, a subliniat Ala Nemerenco.

Amintim că doi adulți și un copil au murit, iar alți doi micuți și o femeie au ajuns la spital, după ce un Renault s-a ciocnit cu un Lexus. Preliminar, poliția a stabilit că șoferul Renault-ului a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă, pentru că avea viteză mare, iar șoseaua era umedă. 

La volanul Renault-ului făcut zob se afla un bărbat în vârstă de 53 de ani. Acesta mai avea ca pasageri o femeie de 31 ani și trei copii. Accidentul ar putut fi prevenit, dacă șoferul frâna înainte de a intra într-o curbă de pe șosea ce leagă localitățile Step-Soci și Chiperceni din raionul Orhei, crede poliția.

Sursa: www.tv8.md