mamaplus

Copacii uscați și bătrâni de pe teritoriile instituțiilor de învățământ vor fi defrișați

-
//
03.08.2022

Autoritățile municipale dau asigurări că vor continua și în luna august defrișarea copacilor uscați și bolnavi. De această dată, vor fi tăiați arborii bătrâni și uscați din preajma instituțiilor de învățământ din capitală, pentru a evita posibile accidente. În special, vor fi defrișați copaci din speciile de plop, ulm și arțar american, specii care sunt caracterizate printr-un grad sporit de îmbătrânire.

De asemenea, vor fi tăiați și copacii care afectează acoperișurile instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău.

Deocamdată, nu a fost evaluat numărul de copaci, care urmează să fie tăiați în lunile următoare, dar autritățile vor interveni prompt la solicitările instituțiilor de învățământ, care vor atenționa despre existența unor astfel de arbori.

În acest context, părinți sunt anunțați că toate lucrările de defrișare a copacilor sunt efectuate legal, în baza autorizațiilor emise de instituțiile de profil, iar toate detaliile despre autorizații, numărul de arbori defrișați, precum și despre programul de securizare elaborat de către Primăria municipiului Chișinău, vor fi plasate pe panourile informative în fiecare instituție de învățământ.