Continuă verificările în grădiniţele din capitală, dar şi în tabere

Continuă verificările în grădiniţele din capitală, dar şi în tabere

-
//
08.08.2017

Grupul de lucru din cadrul Primăriei Chişinău continuă verificările calităţii alimentaţiei în grădiniţele din capitală, dar şi în taberele de odihnă pentru copii.

Continuă verificările în grădiniţele din capitală, dar şi în tabere

Ieri, 7 august, specialiştii efectuează controale la instituţiile preşcolare din sectorul Buiucani, relatează Radio Moldova Actualităţi. De la sfîrșitul lunii iulie cînd a fost creat grupul de lucru ce are ca scop monitorizarea alimentației în grădinițele din Chișinău, au fost verificate mai multe instituții preşcolare din patru sectoare ale capitalei. Specialiștii ajunși la fața locului verifică calitatea produselor alimentare, dacă este respectat meniul propus de către instituțiile competente, precum și dacă sînt introduse fructe și legume proaspete.

Potrivit inspectorului superior în domeniul educației din cadrul Direcţiei coordonarea activităţii executivului Primăriei, Lucia Caciuc, în urma controalelor nu au fost depistate încălcări majore. Șefa Centrului de Sănătate Publică din Chișinău, Luminița Suveică, a declarat în cadrul ședinței Primăriei de astăzi că în ultima săptămînă au fost înregistrate mai multe cazuri de boli diareice acute, acestea fiind cazuri sporadice.

Totodată, vineri, grupul de lucru a efectuat controale și în trei tabere de odihnă pentru copii de la Vadul lui Vodă. „La o tabără finanţată din buget corespundea tuturor cerinţelor şi era bine dotată. La o tabără privată am constatat că sînt mai multe încălcări. Meniurile nu erau perfectate corect, au nevoie de reparaţie capitală a blocurilor, de salubrizare a teritoriului”, a specificat Luminița Suveică.

Din grupul de lucru pentru controlul alimentaţiei în instituţiile de învăţămînt preşcolar din municipiu fac parte specialişti din cadrul Primăriei, Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Direcţiei Sănătate, Centrului de Sănătate Publică, dar şi părinţi care au copii ce frecventează una din grădiniţele municipale.

Sursa: trm.md