mamaplus

Cod Roșu într-o localitate din Moldova. Școlile, grădinițele și piețele vor fi închise

-
//
08.10.2020

Situația este gravă la Cimișlia, unde în doar o săptămână s-au îmbolnăvit de COVID-19 aproape 100 de persoane. La spitalul raional nu mai sunt locuri, așa că s-a decis să fie sistată activitatea piețelor, grădinițelor, iar elevii vor învăța de la distanță.

Comisia pentru Situații Excepționale din Cimișlia a decis să impună mai multe restricții în legătură cu înrăutățirea situației epidemice. Astfel, din data de 10 octombrie, va fi sistată activitatea piețelor, grădinițelor, iar școlile vor organiza învățământ la distanță. De asemenea, va fi sistată circulația transportului public în raion.

Vor fi deschise doar câteva supermarketuri locale, stațiile PECO, magazinele de materiale de construcții, precum și punctele de prestare a serviciilor de vulcanizare și reparații auto. Aceste restricții se vor menține timp de 14 zile. 

Vicepreședintele raionului Cimișlia Ghenadie Grosu a declarat că în spitalul raional nu mai sunt locuri pentru pacienții cu COVID-19.

„Situația este foarte gravă. Într-o săptămână s-au îmbolnăvit 98 de persoane. Vă imaginați că pe parcursul întregii luni septembrie au fost confirmate 208 cazuri, iar într-o săptămână 98? Ce facem noi mai departe? Nu avem altă soluție. În spitale nu sunt locuri și ne gândim acum ce secție să mai închidem și să o reamenajăm ca să aibă profil COVID-19. Nu putem să închidem chirurgia sau reanimarea. Și nici secția maternitate. Ne gândim poate traumatologia”, a declarat Ghenadie Grosu. 

Vicepreședintele raionului Cimișlia a mai spus că astăzi urmează să se întrunească din nou comisia locală pentru situații excepționale, ca să decidă unde vor fi amenajate locuri suplimentare pentru pacienții cu coronavirus.

În prezent, la Spitalul Raional Cimișlia sunt internați 45 de pacienți COVID-19, în stare gravă sau medie.