Cod galben de vânt în toată țara

Cod galben de vânt în toată țara

-
//
19.04.2018

Temperaturile generoase vor fi însoţite astăzi de vânt puternic. Meteorologii au emis un cod galben în acest sens. Rafalele vor ajunge până la 70 de kilometri pe oră.

Cod galben de vânt în toată țara

Oamenii sunt îndemnaţi să nu stea în apropierea arborilor uscaţi sau a firelor de înaltă tensiune căzute la pământ, iar şoferii sunt sfătuiţi să-şi aleagă un loc sigur pentru parcare.

Totodată, până în 20 aprilie, în satele din lunca Prutului din raionul Cahul mai este valabilă avertizarea cod galben de inundaţii.

La Briceni și Soroca vor fi 15 grade Celsius. La Bălți se vor înregistra 16 grade, însoţite de ploi slabe.

La Orhei va fi cu un grad mai mult. La Tiraspol termometrele vor indica 18 grade, iar la Leova vor fi 19 grade.

La Cahul şi Comrat temperaturile vor ajunge până la 20 de grade.

În Capitală vor fi maxime de 18 grade Celsius. În următoarele zile, vom avea parte de vreme variabilă, cu temperaturi de până la 24 de grade.

Astăzi, în cea mai mare parte a Europei cerul va fi senin. La Madrid, Londra şi Viena se aşteaptă vreme frumoasă, cu 24 grade în termometre.

Tot atâtea grade vor fi la Budapesta şi în capitala Turciei. La Atena maximele vor urca până la 24 de grade, dar va ploua. În capitala Franţei se vor înregistra 26 de grade celsius.

La Berlin vor fi 23 de grade, iar la Roma, 25 de grade. La Praga şi Bucureşti vremea se va menţine caldă cu 23 de grade celsius.

La Belgrad termometrele vor indica 22 de grade, iar în capitala Poloniei, 20 de grade.

La Kiev va ploua şi vor fi 13 grade. În timp ce la Moscova va fi cu un grad mai mult, iar cerul va fi variabil.

Sursa: publika.md