mamaplus

CNAS a transferat banii pentru indemnizațiile destinate familiilor cu copii din Moldova

-
//
16.07.2020

Transferurile mijloacelor financiare pentru plata indemnizaţiei de maternitate în sumă de 57,5 milioane lei şi pentru indemnizaţia paternală – 1,9 milioane lei au fost deja efectuate.

Anterior, CNAS a virat  banii către prestatorii de servicii de plată destinaţi achitării indemnizaţiilor pentru familiile cu copii.

Astfel, pentru indemnizaţia unică la naşterea copilului s-au transferat 28,5 milioane lei, pentru indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani s-au transferat 102,4  milioane lei, iar pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină s-au transferat 1 milioane lei. 

Totodată, pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani s-au transferat 24,6 milioane lei.

La fel, Casa Naţională de Asigurări Sociale menționează că recent au fost efectuate transferurile pentru celelalte prestaţii sociale, cum ar fi pensii, compensaţii, alocaţii, ajutorul social, ajutorul pentru şomaj, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, ajutorul pentru perioada rece a anului.