mamaplus

CNAS: Indemnizațiile pentru familiile cu copii vor fi finanțate din data de 12 mai

-
//
29.04.2022

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că finanțarea indemnizațiilor unice la nașterea copilului, indemnizațiilor pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, indemnizațiilor pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiilor paternale, este planificată pentru data de 12 mai 2022.

Finanțarea indemnizațiilor de maternitate acordate femeilor asigurate şi soțiilor aflate la întreținerea soților asigurați a fost programată pentru 16 mai 2022.

Reamintim că, după finanțarea plăților, acestea se procesează de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului  guvernamental de plăți electronice (MPay), iar beneficiarii vor putea ridica banii după finalizarea acestor procese. 

Pentru consultații privind stabilirea, calcularea şi plata indemnizațiilor adresate familiilor cu copii, indemnizațiilor de maternitate şi paternale, contactați Centrul de Apel al CNAS la numărul de telefon 022 257 777.