mamaplus

CNAS are o veste bună pentru mămicile aflate în concediul de maternitate

-
//
16.07.2021

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că a fost efectuată finanțarea indemnizațiilor de maternitate femeilor asigurate şi soțiilor aflate la întreținerea soților asigurați. În context, pentru plata indemnizațiilor de maternitate s-au transferat 62.9 mln. lei.

Astfel, pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituția la care a fost deschis contul bancar. Dacă beneficiarul nu este deținător de card bancar, banii pot fi ridicați din orice oficiu poştal.

„Indemnizația de maternitate se acordă integral la a 30-a săptămână de sarcină, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, iar în cazul naşterilor complicate ori a naşterii a doi copii – de 140 zile calendaristice. În cazul sarcinilor cu 3 şi mai mulți feți, indemnizația de maternitate se acordă la termenul de 24 săptămâni de sarcină pe o perioadă de 182 de zile calendaristice”, se arată în comunicatul CNAS.

Mai mult, CNAS menționează că informații suplimentare pot fi găsite pe pagina oficială, la compartimentul „Alte prestații sociale”.