mamaplus

Climatizatoarele din secțiile COVID-19 sunt o sursă de infecție? Răspunsul autorităților

0
//
11.08.2020

Ministerul Sănătății dă asigurări că toate climatizoarele din spitale sunt purificate, inclusiv cele din secțiile cu profil COVID-19. Declarațiile au fost făcute în contextul în care oamenii de știință au demonstrat că noul coronavirus poate să se răspândească și prin aerosoli.

„Menținerea parametrilor de temperatură este esențială pentru managementul de caz, inclusiv pentru asigurarea confortului lucrătorilor medicali care sunt de serviciu în aceste secții. Atunci când temperatura în secțiile COVID depășește o anumită limită, lucrul acesta îngreunează atât starea pacienților, cât și starea lucrătorilor medicali care asigură managementul cazurilor”, a declarat șefa Direcției Politici în Domeniul Asistenței Medicale Spitalicești, Svetlana Lupu.

Ea a precizat că secțiile sunt dotate cu climatizoare. Ele trec etapele de purificare, etapele de control, iar acest lucru este controlat la nivelul fiecărei instituții medicale. Aceasta este responsabilitatea bioinginerilor și a directorilor instituției pentru a asigura siguranța oricăror dispozitive care sunt utilizate în tratamentul pacienților.