Oamenii se pot intoxica, inclusiv de la consumul ciupercilor care, aparent, sunt bune. Și asta pentru că sporii periculoși se depun și pe ciupercile comestibile. Iată de ce specialiștii insistă să le procurăm doar din locuri autorizate și doar dacă sunt însoțite de certificate.
Iar, dacă începem să ne simțim rău după ce am mâncat ciuperci, suntem obligați să ne adresăm de urgență după ajutor medical.
„Primele șase ore sunt foarte importante. Simptome cum ar fi cefalee, vomă, greață, trebuie rapid să apelăm la urgență. Complicațiile sunt destul de grave”, explică Stela Bradu, medic.
Potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă, cel mai grav caz de otrăvire cu ciuperci din această toamnă a fost înregistrat acum șase zile la Cantemir.
Cinci persoane s-au otrăvit după ce au consumat ciupercile culese și preparate acasă, dintre care patru oameni au avut nevoie de spitalizare.