mamaplus

Circa 200 de oameni au ajuns cu traumatisme la Urgență, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile

-
//
27.11.2023

În ultimele 24 de ore, aproximativ 200 de oameni au ajuns cu traumatisme la Institutul de Medicină Urgentă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Numărul este cu circa 20 la sută mai mare, decât într-o zi de duminică obișnuită, anunță serviciul de presă de la Urgențe, scrie newsmaker.md.

mamaplus

Potrivit sursei citate, 100 de pacienți s-au adresat cu leziuni traumatice ale aparatului locomotor și a scheletului. Toți pacienții au primit îngrijirile medicale necesare în cadrul Departamentului de Primiri Urgențe, iar 32 de persoane au fost spitalizate în secțiile de profil.

De asemenea, medicii de la Urgență au acordat ajutor medical pentru șapte pacienți implicați în accidente rutiere. Sursa citată precizează că nici un pacient nu a necesitat spitalizare. „Toți au plecat ambulator sub supravegherea medicului de familie”, precizează serviciul de presă al Institutului de Medicină Urgentă.

Amintim că meteorologii au emis cod galben și portocaliul de vânt, ninsori și viscol, în totală țara, pe 25-26 noiembrie. În consecință, sute de automobile, autocare și ambulanțe au rămas blocate în nămeți. Mai multe curse avia au fost anulate sau amânate, iar drumurile au fost blocate. Pompierii și salvatorii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 182 de situații de urgență.