mamaplus

Circa 100.000 de cărți românești, aduse cu opt camioane în PMAN. „Acest moment reprezintă investiție în viitor.”

-
//
10.10.2024

Circa 100.000 de cărți românești achiziționate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului român au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Acestea vor fi distribuite la aproximativ 300 de biblioteci din  200 de localități ale țării.

mamaplus

„Mă bucur să văd că acest proiect, pe care îl planificam și la care lucrăm mai bine de un an, prinde viață. Aceste cărți în limba română vor ajunge în 300 de biblioteci, în aproximativ 200 de localități. Este cea mai mare donație de acest gen, din ultimii 34 de ani, pe care România o face Republicii Moldova”, a declarat Adrian Dupu, secretar de stat în cadrul DRRM.

Speakerul Parlamentului Republicii Moldova, prezent la ceremonia de transmite a părților, a precizat că, pe lângă sprijinul deja anunțat în ultimele zile de către România, vor urma și alte noutăți frumoase. La rândul său, ministrul Culturii de la Chișinău, Sergiu Prodan, a spus ă bibliotecile sunt „inima comunității” și că tot ceea ce construiește Guvernul are scopul „să unească comunități. Apreciem și vom pune în valoare această donație, această investiție prin programul de încurajare a lecturii”.

„Acest moment reprezintă investiție în viitor. Viitorul nu există fără cultură, fără limbă, fără cultură, fără tradiție. Această donație de carte exact asta cuprinde, istoria noastră, cultura noastră și tradițiile noastre. Este un proiect care se înscrie armonios în tot ce a făcut și face România pentru Republica Moldova”, a menționat

Elena Pintilei, directoarea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, a relatat că în bibliotecile din țară se simte „necesitatea de carte românească”. Potrivit ei, prin implementarea proiectului, o parte dintre necesitățile utilizatorilor vor fi acoperite.